gingertea

1 tumstor bit ingefära
2-3 citroner
1 tsk honung
1 litr varmt vatten

Hur?
Skala ingefäran och skär i bitar
Pressa citronerna
Tillsätt honungen
Häll över vattnet.
Förvara i en termos och drick. Helst medan det är varmt.!




Detta recept fick jag av min mamma som fick det av någon annan.
Ett tips när du ska skala ingefäran: glöm skalare och kniv, skrapa av skalet med en tesked!


Min kycklingcurry ala experiment

Ingridieser: för en portion
1 kyckling filé
1/2 burk kokosmjölk
2 curry blad
curry krrydda efter smak
1 vitlökskklyfta
1 tumstor bit ingefära
salt
ca 1 tsk gurkmeja
en skvätt mjölk.
1/2 paprika
1/4 zucini
1 msk olja

Hur?
Tärna kycklingen och lägg den i en skål. tillsätt mjölk så det precis täcker kycklingen.
Riv ingefäran och vitlöken och lägg i skålen med kycklingen.
Tillsätt kryddor efter smak.
Låt stå en liten stund.
Undertiden kan man hacka grönsakerna efter tycke och smak
Värm en wok eller djup stekpanna eller gryta. häll i olja och testa att den blivit ordentligt varm.
Häll av mjölken från kycklingen och häll kycklingen i pannan.
Fräs på hög värme tills vätskan försvunnit.
Häll då på kokosmjölken och lägg i currybladen.
Rör om och smaka av och krydda mer om det behövs.
Precis innan servering häll i grönsakernna och rör runt.
ÄT!

Serveras förslagsvis med ris och gärna då ris som fått koka med lite gurkmeja så det blir härligt knallgult!


Hemma gjord gingerale från under valnötsträdet

Inngridienser:
1 liter kokande vatten
1,5 dl socker
10 cm ingerfära
2-3 citroner
1 liter kolsyratvatten
kvistar av färsk mynta (går bra utan eller med lite torkad)

Hur?
Skala och skiva ingefäran
Pressa citronerna
Häll sockret i en värmetålig kanna och slå det kokande vattnet över och rör om tills sockret löst sig.
Häll i citonsaften och ingefäran
Låt svalna och dra sig i minst två timmar
Vid servering blanda med kolsyratvatten och rikligt med is och med en mynta kvist eller häll lite torkad mynta i en te socka och doppa i för lite smak.

På allmän begäran

Okej då kör vi en underblogg på min gammla skrutt jag ska försöka sparka livi när kreativiteten kommer åter.
Men nu kör vi lite mat men påmin mig! Jag lagar massor med mat och det höftas mycket och sällan använder jag mått.
Men börjar jag prata mat och du vill ha receptet så påmin mig att skriva ned det här.
Det blir kanske inte så mycket lull lull utan bara recept med mer eller mindre mått...


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0