Efter stallet

Nu är jag duschad, insmord med tigerbalsam och fått mat i magen.
Vädret idag var riktigt kasst. Det var fint när vi kom till stallet men när vi red blåste det och regnade.
Bejjan var pigg och skuttig pga av vädret men super mjuk och trevlig att rida. det blev bara skritt då marken var stenhård. Vid en av skyltarna vi passerade på vägen fick Bejjan ett litet ryck och försökte vända, det blev lite skuttigt men framåt kom vi och efter det var det inga större problem, bara små skutt för att saker blåste.
Vi blev ganska sena ut idag men när vi kom till stallet fick vi se Gavina stå med dropp. under boxvilan efter operationerna så hade hon fått kolik, den var hävd men hon var fortfarande uttorkad. Veterinären var stressad och var tvugen att åka och då Gavinas ägare var både trött (efter ha vakat med hästen i över ett dyg) och osäker och behövde hjälp så klev jag in och erbjöd min hjälp som sjuksköterskestudent. Så när troppet var klart så plockade jag stygnen som höll fast katetern och slangen. och sen tog jag katetern/"nålen" Det är lite större när det handlar om hästar kan jag lugnt konstatera. Men det gick bra och Gavina stod så snällt trots att jag fick stå ett tag och hålla för att det skulle sluta blöda. Man får pressa ganska hårt och det känndes som om jag var påväg att strypa stackaren.
Nåväl. Ut tog vi oss tillslut. det var mörk och regnade lite... sen regnade det lite mer och vinden ökade. Det var synd att det var så hårt och blåste så mycket idag för Bejjan gick så bra.
Jag har huvudvärk nu efter allt ljus, massor med bilar, lyktorna speglade sig i de regnvåta gatorna, blåsten ruskade om en och pressade regnet in genom kläderna. så när väl Bejjan var i boxen varm och torr gnuggad med täcket på och jag och elin for hem så kände jag hur tröttheten kom och när jag såg den framförvarande bilens bromslyktor så kände jag huvudvärken! som om någon slagit mig med ett baseballträ rätt över ögonen.
Nåväl nu ska jag vila ögonen och ta mig till sängen så jag orkar upp imorgon.
Natti natt
//Ulle

Mot stallet

Väntar på Elin så vi kan fara till stallet.
Idag är det 6:e gången jag ska rida Baileys. Har grymt ont i vänster sida av ryggen men det råder säker Bejjan bot på.
Jagg återkommer efter stallet och mat så får vi se hur det har gått.

//Ulle

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0