Hemma gjord gingerale från under valnötsträdet
Inngridienser:
1 liter kokande vatten
1,5 dl socker
10 cm ingerfära
2-3 citroner
1 liter kolsyratvatten
kvistar av färsk mynta (går bra utan eller med lite torkad)
Hur?
Skala och skiva ingefäran
Pressa citronerna
Häll sockret i en värmetålig kanna och slå det kokande vattnet över och rör om tills sockret löst sig.
Häll i citonsaften och ingefäran
Låt svalna och dra sig i minst två timmar
Vid servering blanda med kolsyratvatten och rikligt med is och med en mynta kvist eller häll lite torkad mynta i en te socka och doppa i för lite smak.
1 liter kokande vatten
1,5 dl socker
10 cm ingerfära
2-3 citroner
1 liter kolsyratvatten
kvistar av färsk mynta (går bra utan eller med lite torkad)
Hur?
Skala och skiva ingefäran
Pressa citronerna
Häll sockret i en värmetålig kanna och slå det kokande vattnet över och rör om tills sockret löst sig.
Häll i citonsaften och ingefäran
Låt svalna och dra sig i minst två timmar
Vid servering blanda med kolsyratvatten och rikligt med is och med en mynta kvist eller häll lite torkad mynta i en te socka och doppa i för lite smak.
Kommentarer
Trackback