Min kycklingcurry ala experiment

Ingridieser: för en portion
1 kyckling filé
1/2 burk kokosmjölk
2 curry blad
curry krrydda efter smak
1 vitlökskklyfta
1 tumstor bit ingefära
salt
ca 1 tsk gurkmeja
en skvätt mjölk.
1/2 paprika
1/4 zucini
1 msk olja

Hur?
Tärna kycklingen och lägg den i en skål. tillsätt mjölk så det precis täcker kycklingen.
Riv ingefäran och vitlöken och lägg i skålen med kycklingen.
Tillsätt kryddor efter smak.
Låt stå en liten stund.
Undertiden kan man hacka grönsakerna efter tycke och smak
Värm en wok eller djup stekpanna eller gryta. häll i olja och testa att den blivit ordentligt varm.
Häll av mjölken från kycklingen och häll kycklingen i pannan.
Fräs på hög värme tills vätskan försvunnit.
Häll då på kokosmjölken och lägg i currybladen.
Rör om och smaka av och krydda mer om det behövs.
Precis innan servering häll i grönsakernna och rör runt.
ÄT!

Serveras förslagsvis med ris och gärna då ris som fått koka med lite gurkmeja så det blir härligt knallgult!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0